18:45

Älvängens IK

Referat: IK Zenith (B) - Älvängens IK

Lika bra att vänja sig, alla matcher kommer vara måstematcher den här hösten.
Då första matchen den här hösten inte kunde spelas var det därför höstpremiär borta mot Zenith B.
Sedan tidigare vet vi att det väntar tufft motstånd då vi ofta ligger med i toppen av serien så mönstrar de utefter det.
Matchen spelades på en otroligt fin gräsplan, så här fanns inget att skylla på.
Idag är laget påkopplat och tar kommandot direkt från start, i första halvlek skapas mängder av målchanser men det ger enbart en 2-0 ledning i paus. Sett till målchanserna borde det varit en större ledning. Att leda med två mål är inget man kan känna sig trygg med, det räcker att släppa in ett mål så kan det bli det stora darren.
Andra halvlek börjar bra och det skapas återigen några riktigt feta chanser men bollen vill inte in i mål.
Då händer det man är rädd för, motståndarna gör mål på sin första målchans och istället för 5-0 så står det 2-1 på resultattavlan. Nu får Zenith luft under vingarna och tar kommandot. Några minuter senare är vi slappa i eget straffområde och vips är det 2-2 vilket kändes som ett hårt slag i magen.
Men ju längre matchen gick av andra halvlek desto mer kom ÄIK blev det. Nu var frågan, skall man försvara 2-2 eller gå för ett segermål. Det blev nog mest det senare och det skulle visa sig rätt väg att gå. I sista minuten får vi hörna och i efterdyningarna av den kommer ett förlösande segermål. Målskytt alla tre gånger denna kväll var vår junior Alma Lundqvist.
En riktigt fin lagseger och de extra två poängen kan visa sig oerhört viktiga när tabellen summeras i oktober.

0-1 Alma Lundqvist assist Sofia Larson
0-2 Alma Lundqvist assist Ebba Sporrong
2-3 Alma Lundqvist assist Jennifer Thiel